Гърция ще налага високи глоби за работодатели и служители, отишли на работа без тест за коронавирус.

По два пъти на седмица трябва да се тестват всички работещи в частния сектор, независимо от професията им. Извършват се масови проверки и в частните фирми.

За работодателите, допуснали свои служител без тест, глобата е 500 евро на човек, а при положителен резултат 1500 евро.

Колко платиха гръцките фирми за последния локдаун

Нежелаещите да се тестват не се допускат на работа, според разпореждане на гръцкото здравно министерство. Тестовете са безплатни, както за държавните служители. 

Под строг контрол на властите е здравният статус на работещите в туризма. Масово в последните дни се ваксинират младите хора, което доведе до откриване на нови центрове за имунизация по островите. 

istock
istock

Всеки ден се увеличава броят на туристите, пристигащи в Гърция, съобщават от министерството по туризъм. Само в рамките на три дни три пъти се увеличиха международните полетите към остров Корфу. Засилено пристигане на чуждестранни туристи отчитат туристическите агенции на всички острови в Егейско море. Гърция отвори пристанищата си и за круизни кораби.

Гърция ще тества всички влизащи в страната с бърз тест за коронавирус

Строгото спазване на протокола по антивирусните мерки увеличи туристите към южната ни съседка. Рязко спадат и случаите на носители на коронавируса.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg