С безплатни дърва за огрев и по-ниски цени на продуктите от първа необходимост гръцкото правителство помага срещу енергийната криза.
 
С бюджет от почти 5 милиона евро правителството финансира горските стопанства, за да осигурят безплатни дърва за огрев, информират от енергийното министерство.

Програмата включва не само високопланинските райони и осигурява отопление на хора с ниски доходи.

От днес в супермаркетите се предлагат 50 продукта от първа необходимост на достъпни цени след споразумение между министерството на развитието и собствениците на магазини.
 
На входа на всеки търговски обект са посочени цените и марките на по-евтините стоки. Във всеки магазин цените са различни и клиентите сравняват къде им е по-изгодно да пазаруват.

Гърция вдига тавана на пенсиите

Производителите и търговците поеха ангажимент да не покачват екстремно стоките от първа необходимост, за да се намалят разходите на домакинствата.
 

istock
istock

В знак на добра воля голяма компания за търговия на горива до края на зимния сезон безплатно ще снабдява с нафта за отопление детските болници.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg