Кризата засегна и традиционния гръцки сандвич "гирос" - цената му вече е прекалено висока и много от заведенията от този тип спират да работят, съобщи БНР.

Затворени са много магазини и малки ресторантчета, които до скоро предлагаха гръцки "гирос" и "сувлаки". Това бяха най-предпочитаните и достъпни като цена сандвичи, популярни и сред чужденците.

Българите в Гърция с коледни бонуси

Собствениците се отказват от бизнеса си поради поскъпване на всичко - от ток до продуктите за "гирос". Цената на един сандвич само преди година беше около 2 евро и 50 цента, докато сега на места струва над 4 евро.

Заведенията за сандвичи често даваха временна работа на трайно безработни хора, коментират собствениците. Признават, че са принудени да уволняват дори служители с над 20 годишен стаж.

istock
istock

Клиентите са намалели с повече от 50 процента. Много от все още работещите заведения са на прага на фалита, твърдят мениджърите им.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg