Гърците се зареждат със стоки от България, съобщават днес медиите. От партията "Сириза" обвиняват правителството, че не прилага мерки срещу високите цени.

Говорителят на гръцката опозиционна партия обвини кабинета, че не може да се справи с високите цени на стоките и принуждава гърците да пазаруват в България.

Гърция вдига цените за посещения на културни забележителности

В репортажи от Северна Гърция гръцките медии публикуват мнението на местните жители, които всяка седмица пътуват в България предимно за хранителни стоки, които са на много по-ниски цени отколкото на гръцкия пазар. Брашно, захар, млечни продукти и дори хляб си купуват гърците от България и цените са поне с 30% по-ниски, казаха гърци пред телевизия Скай.

Дори гръцки стоки от популярни марки са много по-евтини на българския пазар, показаха телевизионните медии в репортажи от български магазини.

istock
istock

От Съюза на потребителите в Гърция казаха, че никакви мерки и помощи не могат да покрият разходите за скъпите хранителни продукти и единствения път е премахване на данъците върху стоките от първа необходимост.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg