На пазара се появи този нов сайт-  https://mysupermarket.bg, който следи и сравнява цените на основните храни, предлагани в търговски вериги.

Това е независим проект, който предлага на потребителите безплатна услуга, която засега включва цените на дребно във веригите на Кауфланд, Фантастико, „Т-маркет“, „Лидл“ и „Балев Био“, съобщават от Асоциация „Активни потребители“.

Според асоциацията предимството му е, че бързо и лесно можете да проследите предлаганите ви стоки и да изберете какво да купите. Категориите на храни са: Замразени храни, За дома и офиса, За бебето и детето, Напитки, Тестени изделия, Био храни, Месо и риба, Плодове и зеленчуци, Млечни и яйца, Пакетирани храни.

Зеленчуците поскъпват в дните преди Великден

Разбира се, трудно е за всяка избрана стока де се тича от магазин на магазин, но сайтът позволява да сравните цените на основните стоки и да изберете верига, която ви предлага най-изгодните средни цени по категории, уточняват от „Активни потребители“.
 

istock
istock

Ето няколко примера, които отразяват цените в един и същи ден:
 

- Краставици – 3.50 лв. за кг в „Т-маркет“, 4.49 лв. във „Фантастико“
 
- Гъби печурки – 2.79 лв. за 250 г в „Кауфланд“, 1.79 лв. във „Фантастико“
 
- Картофи – 0.99 лв. за кг в „Балев Био“, 1.69 лв. в „Кауфланд“
 
- Червени домати – 3.19 лв. за кг в „Лидл“, 4.69 лв. в „Кауфланд“.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg