Столичанин купи от голяма търговска верига в София шоколад с фъстъци и стафиди, в който има червеи. Веднага е подал сигнал до Агенцията по храните. Проверката е установила и други развалени шоколади от марката, като цялата партида е иззета от магазините на търговската верига.
 
Божидар Кръстев купил млечен шоколад с фъстъци и стафиди от голяма търговска верига в столицата и бил неприятно изненадан.
 
"След като излязох от магазина започнах да ям от шоколада и усетих, че нещо мърда в устата ми. Учудих се, изплюх го и видях, че има червей. Загледах се в шоколада и видях, че там има още червеи и вече ми стана ясно", обясни той пред БНТ.
 
Според Божидар най-вероятно червеите са били в ядките или стафидите.
Иначе шоколадът има срок на годност до март догодина и няма промяна във вкуса му.

Мъжът веднага се обадил на телефона на Агенцията по храните, подал и жалба по електронен път.

Заливат ли опасни продукти магазините

От Агенцията по безопасност на храните извършиха незабавна проверка в търговския обект, където е закупен шоколадът. Установено е, че в дадената партида наистина има проблем. Тя е иззета и спряна от продажби в цялата търговска верига.
 
От БАБХ съобщават още, че проверката продължава и при производителя, който е от чужбина, след което ще бъдат предприети последващи мерки.
 

istock
istock

От търговската верига, където е закупен шоколада съобщават, че са извършили тяхна проверка по случая. Според тях става дума за изолирани и последни бройки от една партида, които са били налични само в един от магазините на веригата. Незабавно се уведомили доставчика на въпросните шоколади и ще изискват по-строг контрол при производството им.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg