Животновъди от свищовските села се опасяват, че за Великден и Гергьовден българският пазар ще бъде „залят“ от румънско и македонско агнешко месо и техните животни ще остават неизкупени във фермите.
 

Високите цени на фуражите и на електроенергията в комбинация с ниските изкупни цени, които дават търговците за месото и млякото, принуждават животновъди да ликвидират стопанства си, коментира Пламен Петров от свищовското село Овча могила пред БНР.

Изчезнаха 2,5 млн. яйца от Украйна, внесени у нас

Опасенията са, че за Великден и Гергьовден много от българските агнетата ще останат заради очаквания внос за търговските вериги, коментира фермерът.
 

istock
istock

„Като влязат от навън агнетата от Румъния, от Македония сигурно ще подбият нашите и те ще стоят във фермите. Българските агнета се очаква да са по 10-12 лева за кг от фермата иначе търговците ги купуват на 8 лева за килограм. Не зная до кога, от 30 години се занимавам с животновъдство и бял ден не съм видял“, обясни той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg