Имахме пик на цените през април, след това тенденцията е само надолу. Не е свързано толкова с летния сезон, по-скоро добра е българската продукция. Това се наблюдава и в световен мащаб, имаме едно укротяване на пазара.

Това заяви в "Денят започва" Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища.
 
Варива, меса, риба, захар, олио - имаме задържане на цените. Включително и млечните продукти задържаха цените си, след 11 месеца тренд за нарастване. Имаме едно нарастване от 24% спрямо 2021 г., но има изключително негативни очаквания какво ще се случи с енергийния пазар, каза Иванов.
 
По думите му в българското общество има негативни наслагвания, доходите са малки, от което се поражда негативно отношение към пазара.

Доклад: Доходите на българите ще спаднат рязко през 2022 г.

Имаме супер реколта на зърно и в северното полукълбо, и в южното. Нашата реколта може да бъде рекордна, слънчогледът върви чудесно, не е редно да се чертаят негативни тенденции, каза още Владимир Иванов.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg