Не се очаква дефицит на хранителни стоки, включително и на такива от първа необходимост.

В логистичните центрове на нашите компании има достатъчни наличности и е създадена необходимата организация за гарантиране на ритмични доставки.

Това заявяват от Сдружението за модерна търговия, в което членуват големите търговски вериги.

Коментарът им и по повод обявяването на първите случаи на заразени с вируса Covid-19 в България.

Към момента няма никакви ограничения за пазаруване в нашите магазини. Те продължават да работят с обичайните си капацитет и работно време, уточняват от сдружението.

И допълват, че към момента ситуацията в сектора на търговията на дребно е спокойна спрямо обстановката. В тази връзка призоваваме хората да не се презапасяват.

istock
istock

В случай че се окаже, че в някой магазин има повече от обичайния брой клиенти, молим да бъдат проявени спокойствие, търпение и уважение към другите – всеки ще бъде обслужен.

Не се забраняват частните мероприятия

Сдружението е в постоянен контакт с Министерство на икономиката и компетентните институции и членовете му не само са взели съответните мерки в тази посока, включително на база препоръките на Националния оперативен щаб и опита на други държави, а и имат готовност да реагират адекватно при всяка промяна на обстановката.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg