Премиерът Борисов посети завод в Пловдив, в който се произвеждат машини за тестване на ваксини за коронавируса. С него бяха вицепремирът Томислав Дончев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

"Влагаме огромни усилия в здравеопазването, дай Боже до две седмици да намалят числата на заразените", каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията, излъчена в неговия Facebook профил.

Бойко Борисов: След три седмици разхлабваме мерките

Бойко Борисов посочи, че в България се казва на хората да се спазват мерките, но при Черния петък те са счели за необходимо да напазаруват.

"Винаги питаме как е в другите държави, за да може българите да чуят", коментира още Борисов."Вчера във Франиця пуснаха фризьорските салони - голяма радост. Навсякъде в света е така. Дай Боже до две седмици да намалеят числата. За това влагаме огромни усилия в здравеопазване. Този месец ще минем 70-80 млн. лв. за хората на първа линия. Плюс парите за "Ремдесивир" допълнително, които дадохме, над 100 млн. и кусур са отишли този месец само за здравеопазването, при 10 % данък.

Той обърна внимание, че няма КПП-ата и хората могат да се разходят в планината и в парка.

Министър-председателят коментира и темата за страха сред хората.

"Точно това се опитваме да правим. Хем да не саздаваме паника, да е нормално и да е естествено, в същото време от другата страна на везната стоят докторите. Казват, че натискът е огромен", коментира още Борисов. Той отчете, че икономиката работи и нищо не се е променило.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg