Премиерът Бойко Борисов посети предприятие за производство на кабели в Търговище заедно с посланика на Швейцария у нас Мюриел Коен. 

Предприятието на швейцарската група е за производство на кабели и кабелни системи.

"Оптимист съм, че можем да преодолеем пандемията, ето идват и ваксините. Много е важно да се пребори, за да тръгне икономиката нагоре", каза премиерът.

Борисов: Очаква се трета вълна и много тежки рестрикции

"Виждате как се строи наоколо, скоро човек като свърши работа в пет, ще може след това да отиде на почивка и това е голямо предимство, каза Борисов.

 

Условията за бизнес в България са добри, а Швейцария е перспективен икономически партньор на нашата държава, допълни Борисов.

"В това сме единодушни с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен и с мениджмънта на предприятието на швейцарската група за производство на кабели и кабелни системи "Ховаг". По време на срещата ни в Търговище бе отчетено, че Швейцария е един от най-големите инвеститори в България. До средата на 2020 г. преките чуждестранни инвестиции на Швейцария у нас възлизат на 1.37 млрд. евро", заяви премиерът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg