Разпоредил съм на 21 декември да отворим отново всичко и в зависимост от цифрите на заболелите - на 14 декември може да пуснем детските градини и яслите. Това каза премиерът Бойко Борисов във видео във "Фейсбук" по време на инспекция в завод за хляб.
 
"Действаме по мерките. Милиони вече влизат. Действително над 1 млрд и 100 млн. са влезли в тези мерки от страна на държавата за подпомагане на малки, микро- и средни предприятия. Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил, е 21 декември да отворим отново всичко", изтъкна Борисов.
 
"Ние не искаме да продължава това дълго. Броят на оздравелите вече е много и най-добрата кризисна мярка е отварянето. Ваксините ги очакваме, който пожелае доброволно, ваксинира се и продължават да работят. Няма как да не се работи, а някои да плащат 80 на 0 заплатите", каза още Борисов.
 

istock
istock

Той отчете, че мярката 60 на 40 работи, 1 млрд. и 100 млн. лв. са платени, но по думите му най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.

Как ще се отрази вторият локдаун на бизнеса и работниците

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира премиерът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg