Като публична компания с голям брой международни и институционални инвеститори, „Еврохолд“ ще изчака решение на надзорния съвет на компанията за по-нататъшните стъпки по сделката и за развитието на инвестиционната си стратегия в енергийния сектор.

Това заявиха от компанията във връзка с постановената днес забрана за концентрация от страна на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по сделката за придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България.

„Еврохолд“ планира финансиране от 3 западни банки в сделката за ЧЕЗ

„Еврохолд" оценява високо усилията на КЗК да извърши задълбочено проучване на придобиването за рекордно кратък срок - 10 работни дни. Холдингът вярва, че до решението е достигнато след внимателен прочит и задълбочен анализ на всички факти и обстоятелства“, посочват от компанията.

И допълват, че приемат решението на КЗК като позитивна оценка за финансовата мощ на холдинга и като потвърждение за възможностите на компанията да реализира мащабни придобивания.

Решението на КЗК несъмнено допринася за това всеки настоящ или бъдещ инвеститор в българската икономика (купувач или продавач) да има необходимото доверие в българския регулатор и по този начин да има пълна прогнозируемост на инвестиционните си планове.

"Еврохолд" напомня, че по сделката е работил международен екип от над 100 експерти, а за  финансирането на сделката беше осигурен капитал от две глобални инвестиционни банки.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg