Компанията General Electric Co. обяви, че ще замрази пенсионният план за 20 000 свои работници в началото на 2021-а година, както и плановете за допълнителни обезщетения на други 700 служители, които са станали ръководен персонал преди 2011-а година, като целта е да са намали фирмения дълг с 4 до 6 млрд. долара.

Чрез предложените мерки ще се намали пенсионния дефицит с 5 до 8 млрд. долара, а нетният дълг на компанията - с 4 до 6 млрд. долара, разкриха от изпитващата финансови проблеми голяма американската компания.

Британска банка готви драстични съкращения на персонал

На сто хиляди бивши служители, които не са инициирали плащания от пенсионния фонд на фирмата, ще бъде предложена еднократна опция с ограничена наличност, се казва в съобщението.

Кои места са най добри за пенсиониране според климата

Новите мерки на GE включват предварително финансиране от 4 до 5 млрд. долара под формата на минимални изисквания за 2021 и 2022 година в съответствие със закона.

След тази информация акциите на General Electric поскъпнаха за кратко с над 2% на извънборосовата търговия, преди обаче да заличат напълно този растеж, стартирайки днешната търговия на Уолстрийт с понижение от 0,58%.