С наближаването на годините за пенсиониране се увеличава и желанието това да се случи на някое топло и слънчево място.

Нов доклад на International Living, наречен ръководство за пенсиониране в чужбина, нарежда дестинациите, където могат да се прекарат по-късните десетилетия, разбира се ако пенсионният Ви план го позволява.

Кои пенсионери взимат по-големи пенсии

„Предпочитанията към метеорологичното време са много лично нещо“, казва Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на International Living.

„И една от най-силните страни на дестинациите, които ние сме оценили най-високо в категорията „Климат“, е, че всички те предлагат разнообразен климат, така че пенсионерите могат да намерят мястото, което е най-подходящо за техните вкусове - от горещи плажове до по-хладни планини“, казва той.

За какво да внимавам, когато избирам частен пенсионен фонд?

Ето топ местата в списъка.

Еквадор



Джим Сантос, кореспондент на International Living, заявява, че Еквадор е с може би най-приятния климат на планетата. Плажовете са топли през цялата година и има хълмове, където дори не се нуждаете от отопление или климатик.

Коста Рика



Ако цените и горещината, и прохладния бриз, това е мястото. В централната долина на Коста Рика ще намерите „вечна пролет“, според International Living.

Получаване на пенсия с пълномощно

„По плажовете е по-топло, а към планините е по-хладно, но лесно можете да намерите различни вариации дори в едно и също градче, само като отидете нагоре, надолу или дори около хълм“, казва Джон Майкъл Артър, кореспондент на International Living.

Колумбия



Тук няма нужда да проверявате температурата. Времето в Колумбия е или топло и тропическо, или с пролетни температури, в зависимост от региона, И това се повтаря последователно през цялата година, пише International Living.

„Януари изглежда и се чувства същото като юни или октомври“, казва кореспондентът на International Living Нанси Кирнан.

Мексико



Времето в Мексико варира значително в зависимост от региона. На север е по-хладно през зимата, на юг температурите остават приблизително еднакви през цялата година. Все пак няма крайности, за които да се притеснявате.

Колко хора получават германски пенсии в България

„Цялата страна е топла и мека, малки количества сняг падат само по най-високите върхове“, казва Дон Мъри, международен сътрудник на International Living. „Просто лек пуловер ще добави малко комфорт в няколкото мразовити вечери“, добавя той.

Перу или Португалия



Перу също предлага места за хора, които харесват различните видове време.

„Почти всяка климатична зона в света може да бъде намерена в Перу“, казва Стив Лепойдевин от International Living.

В северния крайбрежен град Трухильо рядко вали и температурата е средно около 21 градуса. По Целзий. В популярния южен град Арекипа нощите са прохладни.

Средната температура в Португалия е също около 20 градуса, според International Living.