Днес е важен ден да продължим промяната - промяната на мисленето и промяна в управлението. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще за България трябва да работим заедно. Това заяви от трибуната на Народното събрание Кирил Петков.

Заедно трябва да работим и с опозицията, когато говорим за конституционни промени, промени в съдебната власт, допълни Петков.

Той очерта и основните приоритети на следващото правителство.

Колко плащат за отопление в съседните страни

В област "Енергетика":

В област енергетика трябва да се избегне скок в цената на тока за битовите потребители, както да се направи всичко възможно, за да се намалят цените и за бизнеса. Новата стратегия на България трябва да се основава на два принципа: ниски цени за конкурентоспособност и комфорт на битовите потребители, както и диверсификация - не трябва да зависим от никой. Гръцката връзка трябва да стане основен приоритет, подчерта Петков.

istock
istock

В "Здравеопазване:

Трябва да се преборим с ковид кризата. Имаме два варианта оттук нататък, каза Петков:

"Махаме зелените сертификати, не ни интересува ваксинацията, затваряме си очите пред фактите на науката. Другият вариант: трябва да се ваксинираме, доброволно, но трябва да информираме българския народ, че това е единственият път напред ако не искаме да затваряме децата си, ако не искаме да застрашаваме възрастните си роднини, ако не искаме да пълним болниците."

Aко бъде избран за министър-председател той ще издаде Заповед всеки в Министерския съвет да има зелен сертификат.

"Защото не може малкият ресторант на ъгъла на София да трябва да изисква зелен сертификат от своите клиенти, а в МС да се влиза без такъв", мотивира се Петков.

Мотото на нашето правителство ще бъде "Нулева толерантност към корупцията. Нулева толерантност към всеки един лев, изхарчен неправомерно", заяви още Петков.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg