Във връзка с проведена днес среща на министъра на икономиката Лъчезар Борисов и главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев с представители на нехранителните търговски вериги и магазините DIY (много от които са членове на КРИБ) и последвалата пресконференция,
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ заяви, че приветства становището сектор търговия с изключение на моловете да продължи да работи при засилен контрол и стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Още на 24 ноември т.г. КРИБ изпрати писмо до министъра на икономиката Лъчезар Борисов, в което декларира своята позиция нехранителните търговски вериги и магазините DIY („Направи си сам“) да продължат да работят.

КРИБ разкритикува Плана за възстановяване и устойчивост


Ръководството на КРИБ защити тази позиция в интерес на своите членове и в редица консултации с представители на правителството и на Националния оперативен щаб, проведени през последните дни.

КРИБ
КРИБ

КРИБ приветства и ангажимента, който поеха представителите на нехранителните търговски вериги, да осигурят стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за опазване на живота и здравето на своите клиенти.

Както те, така и КРИБ, ще разчита на съдействието на органите на МВР за опазване на реда в онези зони пред магазините, в които може да има струпвания на чакащи клиенти.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg