От БСП ще положат усилия актуализацията на бюджета да бъде приета. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Георги Свиленски в студиото на „Здравей, България”.
 

„Ние ще положим усилия тя да се приеме. Ще направим всичко възможно да намерим тези необходими разумни народни представители и да им обясним защо това трябва да се случи”, каза още той.
 
По думите му никой не е очаквал Слави Трифонов да изтегли министрите си. „Това са непредвидими хора, които както вчера не подкрепиха бюджета, в пленарна зала може да единодушно да го подкрепят”, коментира депутатът.
 
„Важно е обществото какво ще разбере и как те ще защитят своята позиция пред гражданите – че ще ги оставят без помощи, без социални плащания, а бизнеса без подкрепа и излизайки от такъв парламент на какво се надяват в следващия”, добави той.

Депутат: Има риск увеличените пенсии да не влязат в сила от 1 юли

„Няма нужда и от вот на доверие. Конфигурацията в парламента е ясна. Едната имагинерна коалиция са 115-120, а другата са 110-115 души”, посочи Свиленски.
 

istock
istock

Депутатът отбеляза, че е важно и да не се забравят дадените предизборни обещания. „Аз съм казал, че влизам в парламента, за да променя модела ГЕРБ и сега няма как партията, която представлявам, само след 6 месеца да каже, че той е много хубав и дайте да ги върнем. Това са го казали и другите партии. Хайде да видим как ще си излъжат избирателите. Те са лъгани 30 години, може пак да са”, каза той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg