„Има риск увеличението на пенсиите и нулевият ДДС на хляба да не влязат в сила от 1 юли, но вярвам, че ще успеем”. Това каза в студиото на „Здравей, България” Пламен Шалъфов, който е депутат от „Продължаваме промяната” и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.
 
По думите на народния представител е възможно, когато ДДС върху цената на хляба бъде намален, тя да спадне за известно време, а по-късно намалението да бъде изядено. Подобен паралел беше направен и с цената на горивата у нас и предвижданото намаление с 25 ст./л. 

Шалъфов увери, че минималната работна заплата няма да се увеличи за втори път през тази календарна година, защото това би било огромен шок за работодателите.

Как пенсионерите да изчислят с колко ще се вдигнат доходите им

„Ще има съкращения и реорганизация в МВР и Министерство на финансите”, заяви още депутатът като отказа да назове конкретен процент служители, които ще бъдат отстранени от длъжност. Той подчерта, че за да има увеличение на заплатите в администрацията, тя трябва да бъде реформирана.
 

istock
istock

По отношение на бюджета, Пламен Шалъфов не скри, че той е антикризисен, а не реформаторски. „Със сигурност заявките, които правехме в началото на годината за силни реформи в актуализацията, няма да станат”, обяви народният представител.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg