Първата заповед на министър-председателят Кирил Петков ще бъде за задължителен зелен сертификат в Министерския съвет.

Това обяви той при откриването на форума на фондация „Уебит“ Powers summit.

Петков призова бизнесa да последва примера на администрацията, за да се вдигне нивото на ваксинация в страната.


Кирил Петков: Трябва да се избегне скок в цената на тока за битовите потребители

По думите на Петков, трябва да се вдигне сериозно нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да бъде отворен, децата да ходят на училище и болниците да не са пълни. 

"Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако здравната ни система не работи, ако работниците са ни болни, ако затваряме икономиката, защото не можем да се ваксинираме! Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични, от днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация!

Моята първа заповед днеска ще бъде всеки в МС да влиза със зелен сертификат. И се надявам, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси. Трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да ни бъде отворен, ако искаме децата ни да ходят на училище, ако искаме болниците да не са ни пълни".



Премиерът заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнеслидерите да работят с младите учени.

„Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси.

„Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година”, каза Петков.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg