Поскъпване на стоките и услугите през следващите три месеца, очакват все повече мениджъри в различните браншове у нас, показва анкета на НСИ.

По отношение на продажните цени в промишлеността 15.5% от мениджърите прогнозират те да се повишат през следващите три месеца.

В строителството са притеснени от нарастващите цени на материалите и този факт вече заема четвъртото място сред основните  проблеми за развитието на бизнеса.

Относно  продажните  цени  мениджърите  продължават  да  имат  известни  намерения  за увеличение през следващите три месеца, показва анализът на НСИ.

Панелките поскъпват повече от новите жилища

Подобни очаквания има и по  отношение на продажните цени в търговията на дребно, като все повече търговци прогнозират те да се повишат през следващите три месеца.

istock
istock

Очакванията  на  мениджърите  за  продажните  цени  в  сектора  на  услугите  са  за  известно повишение,  макар  по-голяма  част  от  тях  да  предвиждат  запазване  на  тяхното  равнище от август до октомври, посочват от НСИ.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg