Германският производител на луксозни автомобили Даймлер обяви, че планира да осъществи съкращаване на работни места.

Подобно на своите конкуренти, базираната в Щутгарт компания харчи милиарди за преминаване към електрическите, автономни превозни средства на бъдещето.

От компанията, която е производител на култовия Мерцедес Бенц съобщиха, че планират да спестят над 1 милиард евро разходи за персонал до края на 2022 г


Българинът се отказва от дизеловите коли

Немският гигант в автомобилната индустрия бе засегнат от струващи му солено изтегляния на коли, забавен глобален пазар и глоба от 870 милиона евро през септември за продажба на превозни средства, които не отговарят на законните ограничения за емисии.

Неуспехите тласнаха Даймлер до нетна загуба от 1,2 милиарда евро през второто тримесечие, първата такава от 10 години.

От фирмата не конкретизираха колко точно работни места ще бъдат съкратени.

Колко коли се крадат у нас

"Разширената гама от хибриди и изцяло електрически превозни средства води до увеличаване на разходите, което ще има отрицателно въздействие върху възвръщаемостта на продажбите на Mercedes-Benz Cars", се добавя в изявлението на компанията.

istock
istock

Немската автомобилна индустрия като цяло се сблъсква с по-слаб от очаквания растеж, утежнен от търговските конфликти между САЩ и Китай и несигурността поради Брекзит. 

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg