Американецът Лий Прайс от Хюстън беше арестуван вчера в щата Тексас, защото с отпуснатия му заем за подпомагане на бизнеса му в условията на коронавируса, си купил часовник "Ролекс" и автомобил "Ламборгини", предаде Франс прес.

Двайсет и девет годишният измамник успял да получи 1,6 милиона долара от фондовете за малки и средни предприятия, чиято цел е да се запазят заплатите на служителите в условията на кризата от пандемията.

Предприемачът е обвинен в измама, тъй като всъщност няма толкова служители, колкото е обявил.

С парите той си купил ламборгини за 200 000 долара, форд пикап, швейцарски часовник, недвижими имоти и пръснал хиляди долари в стриптийз клубове.

Милиардери получават помощи, представяйки се за малък бизнес

Мъжът получил парите, след като подал заявление от името на две компании. Ръководителят на едната бил починал месец по-рано - през април.

istock
istock

Конгресът на САЩ и администрацията на президента Доналд Тръмп отпуснаха на малкия и средния бизнес над 521 милиарда долара под формата на заеми, за да ги подпомогнат по време на здравната криза в рамките на огромен възстановителен план, който действа от пролетта насам.

Инициативата "Програма за защита на заплатите" позволява на компаниите, които използват ефективно тези средства за заплати и наеми на работни помещения, да трансформират заемите в субсидии.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg