Много гости на хотели си прибират различни предмети от тях и това не е тайна за никого.

Проучване на сайта Wellness Heaven изследва 1157 хотела с четири и пет звезди, разположени предимно в Европа, за да определи предметите, които гостите крадат най-често.

Вижте ги в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

7. Батерии

22% от хотелиерите казват, че гостите им крадат батерии. Данните сочат, че американците са най-често срещаните крадци на батерии, а французите крадат дистанционни за телевизори.

Абсурдни неща, които туристите крадат от хотела

6. Козметика

32.8% от гостите на луксозните хотели крадат шампоани, сапуни и всякакви други продукти за красота и грижа за тялото. Германците и британците са първенци при краденето на козметика и тоалетни принадлежности от хотелите.

5. Прибори и съдове за хранене

33.6% от хотелиерите споделят, че гостите им крадат приборите от предлагания румсървис. Например италианците най-често крадат чаши за вино. Австрийците си прибират за вкъщи чинии.

istock
istock

4. Писалки

39.1% от хотелиерите съобщават за липсващи писалки.

Неприятна изненада чака туристите в Турция

3. Закачалки

49.3% от гостите на луксозни хотели крадат закачалки. Според Business Insider дървените закачалки са най-трудните за крадене от хотелите с 4 или 5 звезди, тъй като към тях аларма за защита срещу кражба.

2. Халати

Както козметика, така и халатите са сред предпочитаните на немските и британските посетители на хотелите в тази класация. 64.1% от анкетираните хотели посочват, че често гостите им си тръгват с халат в куфара.

Определиха София като най-сигурна за туристи

istock
istock

1. Хавлии

Най-добрите хотели предлагат меки и красиви хавлии, които са повод за изкушение на посетителите. 77.5% от анкетираните хотелиери се оплакват от липса на хавлии.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg