В Гърция цени за празничната вечеря в ресторантите за Бъдни вечер и Коледа са доста по-високи в сравнение с предишни години. По-изгодни оферти има в традиционните таверни.

Собствениците на ресторантите в Гърция се опитват да привлекат клиенти със специално меню за Бъдни вечер и Коледа. На повечето места цените са изключително високи в сравнение с предишни години.

Хотелите в Атина предлагат празнична вечеря с музика и настроение за 220 евро на човек. Има и ресторанти с традиционна кухня, където кувертът на човек е около 70 евро. За достъпно меню се рекламира вечеря от 89 евро без напитките.

Глобиха с милиони евро вериги магазини в Гърция

Много по-ниски са офертите за туристите, които пристигат с ваучери за нощувка.

Заради традицията, според която Коледа е семеен празник, търсенето на оферти за ресторантите е повече от чужденците. Много повече са резервациите за новогодишната нощ, като за тях цените са леко над посочените за Коледа, казаха собствениците на ресторанти.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg