Най-голямата по активи банка на българския пазар - УниКредит Булбанк спечели най-престижната награда в банковия сектор у нас - "Банка на годината 2012". Призът се връчва от Асоциация Банка на годината.

Това е третата награда за УниКредит Булбанк, след като финансовата институция грабна голямата награда в подреждането за 2000 г. (тогава само като Булбанк) и за 2009 г.

Миналата година УниКредит Булбанк беше отличена в категорията Банка на клиента, а голямата награда "Банка на годината 2012" преди година грабна Първа инвестиционна банка (ПИБ).

В подреждането за 2012 г. ПИБ грабна призове в три категории - "Банка на клиента" (субективна награда, която се дава само чрез гласуване по интернет), "Приз на "Тайния клиент" (връчва на се на банката с най-добро обслужване на ниво "фронтофис") и "Пазарен дял" (комбинираната статика на показателите с динамиката на развитие).

За поредна годината наградата в категорията "Динамика на развитието" грабна Корпоративна търговска банка (КТБ), а за "Ефективност" беше отличена СИБАНК. Както и миналата година, и през тази наградата "Чуждестранен банков клон" спечели Ситибанк Н.А., клон София.

За първа година беше отличена и финансова институция в категорията "Банков бранд на годината". Призът е за Банка ДСК.

"Днес, когато гражданското общество е толкова активно, нашата класация добавя необходимата доза обективност за стабилността и пазарното присъствие на водещите банки у нас", коментира Валентин Панайотов, председател на Асоциация Банка на годината.