Пощенска банка успешно финализира сделката по придобиване на дейността на Алфа Банк България. С подписаното юридическо споразумение двете банки направиха последната стъпка към своето сливане, съобщиха от кредитната институция.

Двете финансови институции продължават да работят обединени под търговската марка „Пощенска банка“.

„Поставяме основите на една по-силна универсална банка, с по-широка клонова мрежа и капитал, който ще ни позволи бъдещ растеж. Това е ключов етап за Пощенска банка в затвърждаването на позицията ни в динамичния банков сектор в страната“, коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

От Пощенска банка уточняват, че оперативното сливане, ребрандиране на придобитите офиси на Алфа Банк България и всички произтичащи от това промени ще се случат поетапно.

Операционните системи, продукти и услуги на Алфа Банк България, включително платформите за интернет банкиране, ще бъдат уеднаквени с тези на Пощенска банка.

След оперативното сливане клиентите на банката ще могат да използват всички офиси, специализираните центрове, банкоматите и модерните онлайн платформи за банкиране на Пощенска банка.