* допълнен вариант

Скандалният радиоводещ Боби Цанков беше убит при престрелка в центъра на София. Инцидентът е станал в района на църквата „Света Неделя" и ресторант KFC, научи Дарик.

По първоначална информация двама мъже са открили стрелба по други трима мъже. Цанков е бил прострелян и е починал на място. Другите двама мъже са ранени и са откарани в болница. 

Нападателите са се отдалечили спокойно от мястото на стрелбата, дори не са бягали, съобщават свидетели на престрелката.

Боби Цанков е вървял по бул. "Ал. Стамболийски" с двама свои познати, но засега тяхната самоличност е неизвестна, тъй като от МВР отказват да съобщят кои са те. Според различни информации единият от двамата му спътници е с опасност за живота, а според други животът на двамата ранени не е застрашен. Знае се, че и двамата са откарани в болница.

В 13.15 часа в Спешна помощ на Военномедицинска академия са докарани двамата мъже с огнестрелни рани, пострадали при престрелката в центъра на София. Единият от тях - 24-годишен мъж, е с две огнестрелни рани- в шията и едната предмишница. Вторият прострелян - 48-годишен мъж, е с нараняване в лявата тазобедрена става като проектилът на куршума се е спрял непосредствено до кожата откъм гърба. Има засегнати два прешлена.

Раните и на двамата се обработват в момента, след което пострадалите ще бъдат преведени в Клиниката по реанимация и интензивно лечение на ВМА. Засега състоянието им е без непосредствена опасност за живота.

Според някои информации Боби Цанков е бил убит, докато отивал при адвоката си. Кантората на защитника на Цанков се намира на бул. "Ал. Стамболийски". Защитник на Цанков по делата е бил адвокат от кантората на известния адвокат Лъчезар Таков.

Цанков е прострелян в бизистена на сградата на бул. "Стамболийски". Другите двама пострадали при стрелбата са негови охранители, които според неофициална информация работили в охранителна фирма, близка до Златомир Иванов-Баретата. Защитник на Иванов е Лъчезар Таков.

Работно съвещание във връзка с убийството на Боби Цанков се провежда при главния прокурор Борис Велчев. На съвещанието присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и заместник градският прокурор Роман Василев.

Предисторията: Полицията задържа на 14 ноември мъж, сочен за наркобос, известен с прякора Сако. Дарик научи, че причините за ареста са отправени заплахи от страна на Сако към бившия радиоводещ Боби Цанков.

Инцидентът се разиграл късно вечерта на 13 ноември в столицата. Сако подгонил с колата си Цанков, като му е отправил и заплахи. Потърпевшият се обадил в полицията, след което Сако е задържан за 24 часа.  

Ето какво разказа тогава за случилото се Боби Цанков: Преследва ме с автомобили в центъра на София - от светофара на Южния парк до светофара на Сити центъра. На няколко пъти бях притискан от неговия автомобил. Измъкнах се, разбира се, тъй като имам добри шофьорски умения. На няколко пъти отваряха врати, скачаше той, скачаше бодигардът му. Аз потеглих към Четвърто районно, оттам отидох в ГДБОП. Прие ме лично директорът. По-късно се появи и главният секретар Калин Георгиев. След като обясних какво се е случило, Сако беше задържан в къщата си, не знам къде живее, от ударна група на ГДБОП беше доведен. Той самият твърдял, че ме преследвал, забележете - не гонил, а преследвал, за да ме предупредял да не пиша за Мето Илиенски, че е жив.

На 17 ноември Софийският районен съд пусна под гаранция от 1000 лева сочения за наркобос Стефан Бонев - Сако.

Информация в медиите определя Сако като един от наркобосовете в столицата.

През 2006 г. Цанков беше ранен при взрив пред дома му в София. Година по-рано друга бомба гръмна пред жилището, но тогава никой не пострада. Популярният радиоводещ, известен с връзките си убития Антон Милтенов-Клюна, оцеля и при стрелба. 

През 2004 г. заради него избухна скандал с НСО, след като се разбра, че държавни бодигардове са го охранявали като частно лице.

Срещу Боби Цанков се водят дела за измами. Едното от тях заведе оцелялата при стрелба бизнесдама Ваня Червенкова, която твърди, че я е излъгал с 50 000 лева.