Има знаменитости, които въпреки възможността за охолен живот, живеят скромно и обикновено.

Чували сте за безброй случаи на милионери, които са останали без стотинка в джоба заради хазарт, грешна инвестиция или развод. Но има и такива, които въпреки милионите си, живеят като обикновени хора.

Известната актриса Сара Джесика Паркър произхожда от бедно семейство. Изглежда миналото е останало в нея, тъй като и до днес живее скромно и учи децата си на това. Трудно е да повярвате, че звездата от "Сексът и градът" понякога купува на децата си дрехи втора ръка, което напълно се противопоставя на героинята й от сериала Кари Брадшоу, донесла й богатство от около 90 милиона долара.

Тайра Банкс - всички, които я познават знаят, че манекенката е спестовница и дори има счетоводител, който я съветва, преди да купи нещо. Тайра не хвърля храна и обича да доизяжда тази, останала й от предишния ден. Топ моделът със сметка от 90 милиона долара обича да си взима шампоанчетата и сапуните от хотелите, в които отсяда.

Джей Лено, един от най-успешните телевизионни водещи на американската телевизия, не е забравил живота преди да стане известен. Той заделя приходите от шоуто си "The Tonight Show" и живее само от хонорарите си като комик, въпреки че притежава около 350 милиона долара. Пари инвестира само в стари коли, които са единствената му страст.

Настоящият директор на "Епъл" Тим Кук живее в скромен дом, не пътува с частни самолети и не пръска за лукс своите 400 милиона долара. Той смята, че за това дали си успешен говори работната ти етика, а не заплатата.

Един от най-богатите хора на планетата Уорън Бъфет с богатството си от 63 милиарда долара, живее като всеки друг човек от средната класа. За къщата си платил само 30 000 долара. Но не може да се каже, че той е стиснат, защото по-голяма част от парите си дава за благотворителност.