Изпълнителеният директор на Би Уай Ди, Ван Чуанфу изготви нов списък с най-богатите 1 000 в Китай, който съдържа имената на 130 милиардери, въпреки световната икономическата криза. По-голямата част в списъка на богатите, за разлика от Чуанфу, са се сдобили с богатството си на борсата.

Богатството в Китай се разраства със зашеметяваща скорост. Можете да удвоите реалния брой на милиардерите в Китай до 260. Все още има голям брой милиардери, които не могат да бъдат засечени на радарите. Те успяват да натрупат значителни средства, без да са обект на общественото внимание, фондовата борса и инвестициите, заяви Рупърт Хоогеверф, създател на доклада на компанията Hurun за най-богатите хора в страната.

Ван Чуанфу, създател на презареждащата се батерия и на китайската автомобилна компания Би Уай Ди, скочи със 102 места в списъка на богатите, след като богатството му се увеличи повече от 5 пъти до 5.1 млрд. долара. Клубът на богатите се сдоби със 180 нови членове, въпреки че критерият за участие в него от последния списък беше покачен с 50% до 150 млн. долара. БГНЕС