Премиерът в оставка Бойко Борисов е приет в Правителствена болница. Той е бил с хипертонична криза и е бил сложен на системи.

Директорът на болницата доц. Любомир Спасов потвърждава, че премиерът е приет за лечение.

"Овладяваме кръвното с медикаменти. Той е на медикаментозно лечение в момента. Посъветвах го да поседи в болницата за един-два дни, за да го наблюдаваме. Препоръчах му и да ограничи спорта за няколко дни. Днес следобед или утре сутринта ако е нормализирано състоянието му, ще бъде изписан", заяви още доц. Спасов, цитиран от БГНЕС.

Борисов е постъпил в болницата вчера по обяд с високо кръвно. Това обяснява защо не се появи на извънредното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, на което се обсъждаха най-спешните законодателни реформи, като промените в Закона за енергетиката.

През последните дни, на премиера му се събра много. Протестите, оставката на правителството, постоянните критики от опозицията.

Премиерът изглежда действа импулсивно още, когато си подаде оставката през миналата седмица, само ден, след като каза, че ДКЕВР ще намали цените на електричеството с 8%, а той не смята да напуска поста си.

Вчера, когато върна мандата на ГЕРБ на президента Росен Плевнелиев, премиерът в оставка също направи твърде емоционално изказване.

Влошаването на здравословното състояние на Бойко Борисов ще постави ГЕРБ в критична ситуация. Партията до голяма степен остава негов проект и подкрепата за нея е функция на личната му харизма.