Ако Сергей Станишев бъде поставен на детектора на лъжата, ще светне целият" - така министър-председателят Бойко Борисов отговори на обвиненията на лидера на БСП, че е лъжец. В интервю Станишев предложи всяко изказване на членовете на новото правителство отсега нататък да се мери с детектор на лъжата, за да се знае дали това, което казват, е така или не е.

Ето как премиерът отговори на обвиненията на лидера на БСП, че голяма част от твърденията на кабинета за предишното правителство са лъжа: „Него ако го закарат на детектора на лъжата, ще светене целият. Една истина няма да каже".

Относно ситуацията на гръцко-българската границата Бойко Борисов заяви, че ще продължи да настоява Европейската комисия да се намеси спешно: „Вчера пак говорихме с кабинета на Папандреу, обещават, че до края на седмицата им вървят преговорите да разсрочат за три години - техните си вътрешни проблеми, да не им се меся в тях".

По повод заканите на Националната асоциация на българския бизнес, че ще блокират границата в разгара на туристическия сезон през юли, Борисов заяви: „Аз винаги съм бил за добросъседство и разбиране. Ако се стигне до подобни действия, те в никакъв случай няма да са добри нито за нас, нито за гръцката страна".

Борисов коментира и негативните реакции спрямо промените в Закона за генно-модифицираните организми, като заяви: „Не бива изобщо да се спекулира, защото аз съм против, правителството е против. Просто на нас ни трябва единствено и само да си изпълним изкисването, което има ЕС към нас".

Премиерът обеща и бърза реакция на МВР относно нападението на студията на телевизия СКАТ в Бургас.