Булсатком бе принудена да преустанови излъчването на програмите на bTV Media Group от днес, 2-и януари, 2013 г., съобщават от дружеството. 

 

Компанията спря сигнала поради изтичане на действащия договор и едностранното му прекратява от медийната група. Въпреки усилията на сателитния оператор да постигне нова договореност с приемливи за абонатите си условия, до споразумение към момента не се е стигнало.
 
От компанията информират, че сигналът ще бъде възстановен при  достигане на справедливо решение за всяка страна, включително и за многобройните си абонати.

Компанията ще компенсира своите клиенти за причиненото неудобство със отчисление от месечната такса за всеки абонат за времето от прекъсването на сигнала, до момента на неговото възстановяване. Операторът ще оказва и съдействие за настройка на телевизионните приемници на клиентите си за приемане на ефирен сигнал.

Спирането на програмите не зависи от волята на Булсатком, тъй като  договорът им първо беше едностранно преустановен още преди неговото изтичане, а за времето между Коледните и Новогодишни празници до ново споразумение не се е стигнало.

Компанията полага всички усилия за излизане от създалата се ситуация като води активни преговори с bТV Media Group за достигане на максимално приемливи за абонатите си условия.

Булсатком е изцяло българска фирма, която оперира на българския пазар и обслужва български потребители. Това задължава ръководството на компанията да  съобразява търговските си договори изцяло с финансовите възможности на българските домакинства, които в условията на продължителна криза не позволяват каквото и да е повишаване на месечните такси на услугите.
 
Ръководството на компанията се надява на по-гъвкав подход и конструктивност при воденето на преговори, за да се постигнат с bТV Media Group договорености от взаимен интерес и най-вече в защита интереса на многобройните потребители на услугите на двете компании.

 

09:17 часа

 

bTV вече има успешно приключени преговори и сключени нови договори с част от членовете на Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО).

 

Това се казва в изпратено до медиите изявление от bTV във връзка с официалното становище на асоциацията, в което се твърди, че bТV Media Group е отказала преговори с кабелни оператори, след като едностранно е прекратила договорите им.

 

Съобщението на БАККО освен, че съдържа невярна информация, е и подвеждащо, заявяват от bTV Media Group.

 

В неделя от БАККО заявиха, че: "bТV Media Group отказа преговори с кабелни оператори, след като едностранно прекрати договорите им". /БГНЕС/