"Нещата в Европа започват да потъват твърде бързо, особено през последните шест седмици", каза милиардерът Уорън Бъфет в интервю за телевизия CNBC. Той допълни, че е убеден, че след 10 години нещата ще се оправят, но до тогава няма лесни решения. В голямата си част проблемът на Европа се състои в това, че липсва яснота кой е отговорен за случващото се и кой има права върху машината за печатане на пари.

Бъфет каза, че не е сигурен дали еврото ще съществува като валута след 10 години. Еврозоната може и да не оцелее във формата, в който е измислена.

По отношение на американската икономика Уорън Бъфет смекчава позицията си. Въпреки спада, САЩ се справят по-добре, отколкото други големи икономики по света. В неговите очи спадът на икономиката е спрял и има възможност за значителни динамики в сектора на недвижимите имоти. Месеци преди това Бъфет съзираше спирачка пред растежа на американската икономика в лицето на пазара на жилища.

Запитан за мнение относно скандала с манипулацията на LIBOR, Бъфет го окачестви като голямо събитие. "Това е като консервна кутия пълна с червеи, които разяждат вярата ти в определени институции", каза милиардерът. Според него досегашният изпълнителен директор на британската банка Barclays Боб Даймънд е нямал друг изход, освен да напусне поста.