Над 75 хил. пътници са преминали през новия терминал за чартърни полети на Летище Пловдив, става ясно от изказване на изпълнителния директор на аерогарата Дойчин Ангелов пред Българската телеграфна агенция. От пускането му през 2009 година до сега ръстът на пасажерите е над 240%.

Увеличението в броя на полетите и пътникопотока е тройно, което говори за повишен интерес, особено за живеещите от Южен Централен район, които могат да използват услугите на летището.

То е напълно готово за работа при зимни условия, както и да посреща допълнителен трафик при необходимост, ако има пренасочване на такъв от София.
 
Днес, с полет от Москва, стартира зимната чартърна програма. До края на сезона са планирани 3 полета седмично от Москва, обслужвани от  авиокомпания S7, и един от Белфаст, обслужван от Jet2.com. За новогодишните празници и руската Коледа, до средата на януари, има планирани от 3 до 4 полета на още 2 руски авиокомпании. За празниците и почти през целия януари има допълнителни полети и по редовната линия от Лондон.