Реакцията на премиера Бойко Борисов по отношение на кризисната ситуация с протестите в страната среща одобрението на читателите в интернет. Това показват резултатите от анкета на DarikFinance.bg, в която 51% от участвалите към 16:55 часа отговарят, че са доволни от действията на премиера. Други 38% намират, че реакцията на Борисов не бе правилна, а 11% все още се колебаят каква позиция да заемат.

След шест дни на протести и неочаквани промени в Кабинета, довели до отстраняването на финансовия министър, днес Борисов свика пресконференция, на която обясни защо е извършил кадровите промени и как смята да процедира с установените проблеми в сектора на енергетиката.

От анкетата, която започна да събира мнения веднага след изказването му, стана ясно, че компактен брой хора са очаквали днес Борисов да подаде оставка и с това да поеме политическата отговорност за случващото се в страната. От 213 отговорили в допитването, 72 души са разочаровани от изявлението на премиера, тъй като са се надявали той да се оттегли от властта.  

Към недоволните от реакцията на премиера може да се добави и вотът на 4% от участвалите в анкетата, според които обявеното от Борисов намерение за отнемане на лиценза на ЧЕЗ е неправилно и може да влоши положението. Освен тази радикална мярко, Борисов обяви, че ще бъдат наложени глоби на трите ЕРП-та, ще бъдат преразгледани приватизационните договори с тях, а токът ще поевтинее с 8% от 1 март, но без да стане ясно за чия сметка.

Решенията на премиера по отношение на ЕРП-тата са правилни според 28% от анкетираните, които одобряват твърдата ръка, с която той смята да подходи за разрешаване на проблемите в енергетиката. Други 23% от участвалите в анкетата са удовлетворени от действията на Бойко Борисов, най-вече защото той "не напуска кораба, когато стана напечено".

Анкетата продължава да събира мнения!