Deutsche Bank обяви рекордна загуба за третото тримесечие на 2015 г. (юли-септември). Тя е в размер на 6 млрд. евро, като от нея 1,2 млрд. евро са съдебни такси. Приходите за третото тримесечие падат със 7% в сравнение със същия период на м.г., достигайки 7,3 млрд. евро, главно заради такси по инвестиции на банката в китайската Hua Xia Bank.

Като „крайно разочароващи" определи резултатите Джон Криан, съ-изпълнителен директор на Deutsche Bank. Той обясни, че препоръката на ръководството е тази и следващата година да не се раздава дивидент на акционерите.

Вследствие на загубите банката предвижда да съкрати 9000 работни места тази година и да прекрати дейността си в десет държави. Очаква се мерките да спестят разходи за приблизително 3,8 млрд. евро, каза още Криан. За следващите 2 г. се предвижда съкращенията да обхванат общо 35 000 работни места, пише Wall Street Journal. Това е записано в Стратегия 2020 на банката.

Приходите на банката пострадаха от намаление на стойностите на нейни активи в размер на 5,8 млрд. евро в секторите на корпоративното банкиране и ценни книжа, както и по отношение на частните и бизнес клиентите.