„България има нужда от ново управление, защото ако ГЕРБ управлява през следващите две години, виждам страната все по-бедна, изнемощяла и във все по-трудно положение“, каза лидерът на СДС и съпредседател на синята коалиция Мартин Димитров в интервю за БТА.


Време е за политици, които могат да решават проблемите на хората, да доведат свежи пари в България, да открият работни места, заяви той. Хората трябва да осъзнаят, че времето за експерименти свърши.

 

Страната е като врящ котел, нищо не може да се предвиди - нито кой ще спечели изборите, нито колко хора ще участват, нито дори кой ще отиде на балотаж за президентските избори, счита Димитров.


Според лидера на СДС е дошло време у нас да започне да се цени професионализмът. „Стига сме избирали комици, артисти и всякакви шарлатани, време е за политици, които могат да решават проблемите на хората“.

 

Това, което се случва в държавата действа сплотяващо за Синята коалиция, защото разбираме колко е важно в тази трудна ситуация десницата да е единна и да даде на хората алтернатива, отбеляза лидерът на СДС.

 

За него разделянето на десницата през годините е било тежка грешка. Основният конкурент и опонент на тези избори е ламята с две глави, на която едната е ГЕРБ, а другата - БСП, посочи Мартин Димитров. /БТА/