Дружеството "Български пощи" няма да бъде приватизирано, каза транспортният министър Ивайло Московски. Той уточни, че приватизацията на дружество не е заложена в програмата на правителството и дори се търсят варианти за включването му като бенефициент по европейски програми.

Междувременно стана ясно, че вече е изпратено писмо до агенцията за приватизация за започване на процедурата по продажба на БДЖ "Товарни превози".

Правителството няма намерение да приватизира "Български пощи", още повече, че дружеството се намира в забранителния списък и няма как да бъде започната такава процедура, каза ресорният министър Ивайло Московски.

Той подчерта, че никъде и по никакъв начин нито той, нито който и да е член на кабинета не е заявявал такова намерение, а не е и написано в която и да било програма, касаеща настоящото правителство.

"Правим максимални опити с вицепремиера Томислав Дончев "Български пощи" да бъдат поставени като бенефициенти в различни оперативни програми", декларира Московски. Той посочи, че основният стремеж е включването в програмата за развитие на селските райони, тъй като две трети от пощенските клонове се намират именно там.

Според Московски дори и "Български пощи" да бъдат обявени за приватизация, едва ли ще се намери купувач.