Хотел в курорта Златни пясъци, фабрика в Провадия и ресторант във Варна са включени в регистъра за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. Това установи проверка на Дарик в сайта на организацията.

За продажба чрез публичен търг е обявен хотел Хоризонт, разположен на около 500 метра от морския бряг в курорта Златни пясъци. Началната му тръжна цена е 1 983 750лв. Хотелът се състои от 68 стаи, два апартамента, хотелски ресторант, басейн и двор с площ 5 300 кв.м.

Собственик на имота е Барет ООД. Участие в дружеството има общинският съветник Иван Славков, който е в ареста от миналата есен, припомня Дарик. Договорната ипотека е в полза на банка, цедирана в полза на Бюро младежки дейности Хоризонти, се спосочва в обявлението.

Заради неизплатени дългове се продава фабрика с площ 45 830 кв.м. в Провадия, Северна промишлена зона. Началната цена на имота е 807 574лв. Той се отнема от Агрохим ЕООД Разград, за удовлетворяване вземането на Еврофинанс ЕООД Варна в размер на 200 000 лева.

С публичен търг ще бъде продаден и ресторант на ул. Архитект Мирчев във Варна. Помещението е с обща площ 209 кв.м., разположени на два етажа. Имотът е собственост на Теодор Тодоров от тутраканското село Нова Черна. Ипотекираният ресторант се отнема заради неизплатени банкови задължения в размер на 414 500 лева.

За продан в регистъра за публични продажби са обявени общо 24 имота и един автомобил за регион Варна. Сред предлаганите недвижими имоти са два магазина и няколко апартамента в областния град, офис в Бяла, както и парцели в Аксаково и село Близнаци. Обявените за продажба обекти и вещи във Варненско са с пъти по-малко от тези в съседните области, показва списъкът с имоти за разпродажба.