Непосредствено след края на борсовата сесия на БФБ играчите в Улица на парите вече се подготвят за следващата. В Борсометър имаме прогнози за движението на три от индексите, като само имотният BGREIT остава извън полезрението на участниците.

След днешния ръст на SOFIX и BG40, за понеделник очакванията към тях са негативни. Според 55% от гласувалите в Борсометър до момента индексът ще е на червено 30 минути преди затваряне. Аналогична е прогнозата и за широкият BG40.

По отношение на равнопретегленият BGTR30 гласувалите в Борсометър са още по-категорични, като 66% очакват, че в първите два часа той ще се движи надолу и там ще остане 30 минути преди финала на сесията.

Нека си припомним и какви бяха прогнозите на играчите за българския капиталов пазар вчера. Участниците в Борсометър очакваха, че SOFIX и BG40 ще се движат разнопосочно, като прогнозата се оказа вярна почти до финалната права на търговската сесия. От обяд до края на търговията широкият бенчмарк се движеше с чувствителен ръст, докато сините чипове бяха оставили своя индекс на отрицателна територия. В последните секунди резултат се подобри и при него и SOFIX успя да реализира макар и скромно покачване.

В Улица на парите може да видите и прогнозите на играчите за движението на други световни индекси. Гласуването ви за тях обаче може да бъде отчетено само когато при съответния индекс не кипи търговия.

*Не е препоръка за взимането на инвестиционно решение!

** Борсометърът е част от виртуалната игра, наречена Улица на парите. Нейните правила се различават от правилата за търговия на Българска фондова борса.