Кристалина Георгиева спечели две награди на авторитетното издание „Юръпиън войс” - Комисар на годината и Европеец на годината. Българката успя да победи свои колеги - комисари и европейски политици, след като това определиха гласовете на читателите на вестника.

За втори път българка печели наградата „Комисар на годината”. Преди Георгиева, през 2008 г., титлата отиде при Меглена Кунева. Но сега българския комисар, отговарящ за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева спечели наведнъж две награди. По време на церемонията по награждаването Тим  Кинг, главният редактор на сп. „Иконъмист”, издател на „Юръпиън войс”, каза, че въпреки че Геолгиева е станала комисар почти случайно, работата й е впечатлила много хора, а наградата показва, че Европейският съюз се оказва глобален играч, когато става дума за хуманитарна помощ.

Читателите на вестника за оценили високо усилената работа на Георгиева при оказването на помощ след бедствията в Хаити, Пакистан, Чили.

Жан-Клод Трише - председател на Европейската централна банка, беше избран за Висш чиновник на годината, Национален политик на годината станаха британския премиер Джеймс Камерън и коалиционният му партньор Ник Клег, за Вдъхновение на годината читателите на „Юръпиън войс” посочиха испанския национален отбор по футбол.