Семейство от Бургас беше измамено с 3 500 долара по схемата “банков служител подменя белязани банкноти”. До момента по този начин в града са извършени над 10 престъпления, но с български левове.

52-годишна жена от Бургас и нейният съпруг изтеглили 1435 долара от клона на Първа инвестиционна банка на улица “Алексдандровска”. На ъгъла на “Христо Ботев” и “Александър Велики” били пресрещнати от мъж, представил се за банков служител, който заявил, че парите са белязани и трябва да бъдат подменени в клона на банка ДСК в бившия Профсъюзен дом.

Мнимият “банкер” обяснил, че същата процедура трябва да бъде извършена и с мъж с прошарени коси. Той упътил семейството към Профсъюзния дом и изчезнал с обяснение, че издирва “прошарения”. Отново се присъединил към мъжът и жената, които видели как наистина мъж с посивели коси му връчва сума в долари, която му била върната след броени минути.

Измамникът поискал парите на семейството, които му заявили, че изтеглената сума е прибавена към други 2 000 долара в плик, които носят със себе си. Мъжът обещал, че ще подмени всичките пари, взел общо 3 435 долара и се качил на горния етаж. 52-годишната бургазлийка помолила мъжът с прошарените коси да остане, като свидетел.

След като той си тръгнал, тя се усъмнила в сделката, качила се на горния етаж, не намерила никого и алармирала полицията.