Ново лого послучай 45-годишнината от създаването си представи производителят на етерични масла Лавена. През следващите месеци запазеният знак ще се появи на всички продукти, произвеждани от компанията. Сред тях са петте нови разработки на козметични средства, предназначени включително и за бебета.

Лавена АД е създадена през 1962 г. в град Шумен като цех за сезонна дестилация на етерично-маслени суровини към карловския завод Българска роза. През 1996 г. компанията е приватизирана, а от лятото на 2007 г. основни акционери в дружеството са Балтимор ЕООД, Виола ООД, Робърт Марлоф Макс от Холандия и Софарма АД.

Компанията разполага със собствени производствени мощности. Сертифицирана е със система за управление на качеството ISO 9001:2000,  а основните пазари на които се продават продуктите на Лавена са България, Русия, САЩ и редица страни от Европейският съюз.

Към 13 часа търговия с книжа на компанията не е регистрирана, а във вчерашната борсова сесия те поевтиняха с 11.01% до 48.90 лева средна цена за акция при изтъргувани само 7 лота.