Продуктите от класическата серия складов и счетоводен софтуер на Microinvest стават безплатни за потребителите.

 

От 10 юни 2014 г. системи като Microinvest Делта, Microinvest ТРЗ и Microinvest Склад няма да изискват код за лицензиране и ще бъдат достъпни за свободно изтегляне от сайта на разработчика.

 

Като причина за тази стъпка от Microinvest посочват плана на компанията да се фокусира върху развитието на Pro версиите на своите продукти.

 

„Отдавна се стремим да насърчаваме своите настоящи и бъдещи клиенти да изберат най-новите и съвременни системи за своята търговска и счетоводна дейност. Техните възможности надминават многократно тези на предшествениците им. За създаването на новото поколение Pro системи са използвани най-модерни платформи, заложени са последните технологични тенденции, което позволява използването им под различни платформи - Linux, Android, Windows Phone. Традиционните продукти са създадени в средата на 90-те години и в голяма степен са допринесли достатъчно в полза на българския бизнес, изпълнявайки в пълен обем своето предназначение", отчитат от Microinvest.

 

Практиката показва, че голяма част от потребителите все още не могат да се разделят напълно с по-старите системи и досегашния си начин на работа. Затова решението на софтуерната компания е да предостави традиционните продукти свободни за използване.