Обществен трезор беше обран в ранните часове на деня от двама мъже в центъра на София. Малко след 2 часа след полунощ нападателите обезвредили и вързали охранителите и започнали да разбиват избирателно касетите в помещението. За момента не е ясно какъв е размера на откраднатото.

Около 2 и 30 след полунощ нападателите звъннали на вратата на трезора. Охранителите ги помислили за клиенти и ги пуснали вътре. В този момент двамата обирджии слагат черни маски на лицата си и пребиват и връзват гардовете.

След това започват избирателно да разбиват касетките в помещението. Близо 4 часа двамата охранители стоят вързани в помещението. Едва към 6 часа сутринта единият от тях успява да се освободи и подава сигнал в полицията.

Колегата му, 56 годишен, е приет в института за спешна помощ "Пирогов", с мозъчно сътресение и множество контузии по лицето и главата. Няма опасност за живота му, съобщават от лечебното заведение.

Пред трезора днес се появи и трети гард от охранителната фирма, който не можа да обясни много подробности за инцидента.

След като стана ясно че трезора е разбит пред него дойдоха около 30 души собственици на касетки. Повечето от тях не пожелаха да говорят, а тези които се съгласиха бяха повече от лаконични.

Източници от МВР обясниха пред Дарик че собственик на трезора е фирма Финтех и Борислав Ралчев. По непотвърдена информация той е раздавал кредити срещу висок процент лихва и запис на заповед.

Вероятно двамата нападатели са търсили нещо конкретно в трезора тъй като касетките са разбивани избирателно. Повечето от собствениците обясниха че държат документи и по малко пари и бижута.