За втори път ТБ Първа инвестиционна банка АД печели приза на Асоциация "Банка на годината". Отличието е за работата на институцията през 2011 година.

Освен Банка на 2011 година Fibank печели за втора година и наградата за "Пазарен дял".

Асоциацията традиционо присъжда отличия и за динамика на развитието, ефективност, най-добър чуждестранен банков клон, банка на клиента и приз на "Тайния клиент".

За динамика на развитието призът печерли ТБ Корпоративна търговска банка АД. За ефективност отличието отиде при  Райфайзенбанк (България). За чуждестранен банков клон бе наградена Ситибанк Н.А – клон София. Банка на клиента е УниКредит Булбанк, а призът на „Тайния клиент” отиде при  Райфайзенбанк (България).



Асоциацията "Банка на годината" организира конкурса за 15-та година. Победителят в категорията „Банка на клиента” се определя от гласуването на потребителите в интернет на сайта на асоциацията до деня на обявяването му, а призът на „Тайния клиент” по уникално маркетингово проучване на работата на фронт офисите на над 500 банкови клонове в София и страната.

Победителите в останалите категории се определят по методика на Асоциацията, съгласувана с Банков надзор в БНБ от комитет от финансови експерти сред които Андрей Пръмов, проф. Валери Димитров – председател на Сметната палата, Мария Шишкова – президент на Българския форум на бизнес лидерите, Мария Георгиева – директор на Международния банков институт, Владимир Ташков - изпълнителен директор на фондация Буров, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал, Саша Безуханова, Валентин Панайотов, Максим Бехар, Силвия Пенева и други.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!