Българите обичаме да се оплакваме от проблемите, от липсата на перспектива, от проваления преход. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при откриване на продължението на метрото до "Бизнес парк София".

"Добре е обаче от време на време да си спомняме къде бяхме и откъде стартирахме. Аз си спомням. Гражданите на "Младост" също си спомнят. Добре е да си спомним, че преди години в ж.к. "Младост 4" имаше бунища, изхвърлени панели от строителството на панелките, глутници от кучета. Те отстъпиха мястото на езеро, където гражданите, майките и бабите с деца се разхождат. Добре е да си спомним полусчупения булевард, никога завършен и връзката му с Околовръстното, който отстъпва място на трилентов във всяка една от посоките, от тук до летището", заяви президентът.

Според него е добре да се помни с какви темпове се модернизираше България и какво се постига днес. "Добре е да знаем откъде сме тръгнали, за да знаем и какво сме постигнали, а това ще повдигне и нашето самочувствие. Имаме толкова поводи за това", убеден е Плевнелиев.

Той заяви, че присъства на откриването на спирка на градския транспорт с думи на признание към всички българи, държавници, политици, общественици, кметове, служители по всички нива в администрацията, строители, проектанти, които модернизират България, посветено и денонощно.

Плевнелиев добави, че присъства и с думи на признание към ЕК, която е добър, доверен партньор и помага милиони български граждани да видят, да усетят европейската солидарност.

"Тук съм с думи на благодарност към всички софиянци, към всички българи за тяхното търпение и за тяхната посветеност. Всички ние вярваме и сме обединени около каузата за една обединена България и само заедно ще я изградим. На прав път сме, скоростта е увеличена, амбициите са все по-сериозни", каза държавният глава. Той отчете, че метрото напредвало за 30 години с 9 км, сега е напреднало 4 пъти по-бързо. Според него същото е и при българските магистрали, пречиствателните станции, проекти за енергийна ефективност, хиляди големи и малки, но всичките много смислени проекти, които се изпълняват за модернизирането на България. /БГНЕС/