24 часа : Ако сега се проведат парламентарни избори, 25% от гласовете ще вземе ГЕРБ, а 22,6% отиват за БСП сочи ноемврийското допитване до общественото мнение на "Галъп интернешънъл.
ДПС стои на трето място, СДС се колебае между 3-4 процента, ДСБ изглежда под чертата от 4%, същото важи и за НДСВ. Има лек спад при "Атака": в първите 6 месеца на годината желаещите да гласуват за Волен Сидеров се движеха между 6-7%, докато сега са 4-5 на сто.

Сега коментира отношенията БСП-ГЕРБ под заглавие "Войната е полезна, мирът е вреден". Подчертава се, че колкото и да са условни етикетите "ляво" и "дясно", тяхната отчетливост в очите на избирателите е много важна за нормалното функциониране на политическата система.

„Царят изхвърли опонентите си от НДСВ", акцентира Сега. По предложение на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски жълтите депутати изключиха от ръководството но НДСВ и от парламентарната група на партията петима депутати - Борислав Великов, Борислав Ралчев, Владимир Дончев и Пламен Панайотов. Жълтият депутат Атанас Щерев обяви, че напуска ПГ на НДСВ.

„Пипнаха полицай с дрога за 3,2 млн. долара", отбелязва Стандарт. Полицай със 100 кг амфетамин, натъпкан в багажник на кола, заловиха антимафиотите в понеделник. Ударната акция бе оповестена вчера. Униформеният е служител на "Престъпления по пътищата" към полицията в Пловдив, съобщи заместник-шефът на ГДБОП Калин Михов. Разбит е сериозен канал за търговия и трафик на наркотични вещества, заяви той.

"Режат помощите на 17 642 безработни", отбелязва Труд. Социалните служби спират от 1 януари помощите на 17 642 бедни. Това ще се случи, ако те не започнат работа или курсове за занаят, съобщи вчера социалният министър Емилия Масларова. Става дума за здрави и работоспособни хора, които не искат да работят и живеят на гърба на данъкоплатците. За да спре това, държавата им даде 18 месеца срок да се научат на труд и да започнат работа. Той изтича в началото на 2008 г.

"Парното без промяна, токът поевтинява?", пише на първа страница Труд. Парното няма да поскъпне през този отоплителен сезон, а токът за бита и малките фирми може дори да поевтинее от 1 юли 2008 г. Това прогнозира вчера пред журналисти проф. Константин Шушулов, председател на държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

"Дават ни 3,8 млрд. евро за европроекти", съобщава Труд. България трябва да повиши качеството на администрацията си, особено на местно ниво, и да следи строго спазването на законите за обществените поръчки. Това заяви вчера еврокомисарят Данута Хюбнер, след като подписа оперативните програми "Транспорт" и "Околно среда" с ресорните ни министри Петър Мутафчиев и Джевдет Чакъров. Програмата "Транспорт" е на обща стойност 2,03 млрд. евро. От тях 500 млн. евро са за развитие на жп инфраструктурата, 990 млн. евро - за пътища, 211 млн. евро - за интермодални транспортни връзки и 157 млн. евро - за корабоплаване. От 1,8 млн. евро, предвидени за околната среда, 68% отиват за опазване и подобряване на състоянието във водния сектор, 20 процента - за подобряване на управлението на отпадъците, 6 на сто - за опазване на биоразнообразието, и останалото - за технологическа помощ.

/БТА/