Софиянски окончателно оправдан за Халите. Заглавие от първа страница на вестник Труд. Върховният касационен съд е оставил в сила оправдателната присъда на бившия градоначалник на столицата, която беше обявена през 2006 г., а впоследствие потвърдена от апелативния съд.

Чалга залива празниците. 2008 иде с попфолк в кръчмите и на открито. На градските площади на София, Велико Търново и Дупница ще пеят съответно Ивана, Глория и Анелия, Десислава ще огласи морската столица. В интервю за броя пък примата Лили Иванова констатира: Оценяват ме по-ниско от чужденците. Горчивото заключение любимката на поколения българи прави след сравнение с хонорара на американската попевица Риана, пяла на плейбек на столичния площад, но заработила 250 хиляди евро.

Пред Труд Лили Иванова отказва да коментира въпроса за това дали е поискала наистина хонорар от 100 000 лева от БНТ, за да пее на площад Александър Първи в София. И разказва, че ще пее поне 20 минути за варненци на техния площад в новогодишната нощ.

Още теми от вестника: Паяците бягат, щом падне сняг. Причината да можем да си паркираме спокойно и на забранени места в столицата, когато царуват ниските температури, е, че при мокро време скобите на съоръжението можело да се изметнат и да изтърват закопчаната кола, а при студ, например от -10 градуса, кранът замръзвал.

Водещото заглавие на 24 часа: Народът брани деколтето на Глория. Кое е важното: деколтето на Глория или че мегазвездата пее за болни деца? Този риторичен въпрос задавали вчера десетки разгневени почитатели на фолкизпълнителката, разгневени от пак от читателски критики по повод тоалета, с който Глория пя на благотвортиления концерт „Българската Коледа”.

Още от изданието: 100 дни поскъпване. Проучване на националната статистика сочи, че само в сектора на услугите не се очаква поскъпване през следващите 3 месеца. Повишение ще има в промишлеността, строителството и търговията на дребно. Над 20 на сто от предприемачите обаче прогнозират 20 на сто поевтиняване в сферата на услугите.

Българската Коледа събра вече 3,5 млн. лева, президентът лично дари 1 600 лв., пише вестникът, който известява още, че народният любимец Ламбо – Стефан Данаилов, ще бъде орисникът на първото българско бебе за 2008 г.

Телеграф акцентира в челото си днес на кримисюжета от вчера: Австралиец коли двама пред Шератон, полицията крие причините за свадата, 20-годишен умря разпорен, 19-годишен лежи на системи.

За пореден хомоскандал в „Атака” съобщава още вестникът. Секретарят на софийската младежка организация Владислав Лалов се обличал като жена и задирял млад симпатизант на партията от Ямбол.

Голямото заглавие на броя гласи: Държавата не ще пари. В последните работни дни на 2007-ма банките не приемали плащания към бюджета. Потърпевши се оплакали, че банките не вземали пари нито кеш, нито като преводи по сметки на граждани и фирми за данъци и социални осигуровки. Причината била, че БНБ е хлопнала вратите и не приемала плащанията през търговските банки за държавата.

Новинар извежда празничното заглавие: Новогодишна вечеря за 9 000 лева с луксозно шампанско и хайвер. Репортерската проверка показала още, че заможните българи ще се поглезят с австралийско червено вино по 605 лева и синьо сирене от 100 лева. Новогодишна празнична вечеря у дома с луксозни и прескъпи храни и напитки пък можело да излезе 1500 лева за двама души, например.

Другите теми и сюжети от вестника: 12-годишен глухоням пострада при стрелба в София, Ски-патрули ще глобяват с по 300 лева почерпени и дрогирани по пистите в Чепеларе и Пампорово. Плащаме и обявяваме данъци до 30 април, и догодина ще ползваме облекчения при застраховка „Живот”, съобщава още вестникът. ГЕРБ няма да асимилира СДС, твърди председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов в интервю за Новинар.